10/7/15

Els 5 principis bàsics de l'obertura, per Susan Polgar

No trenquis aquests principis!

Aquí estan tots els principis d'obertura que tots els jugadors principiants i intermedis haurien de seguir.


1. Controlar el centre!
El centre del tauler inclou les caselles e4, d4, i5, and d5. Quan comença una partida, cal posar peons en el centre i ocupar la major quantitat de caselles possible.


2. Desenvolupar les peces el més aviat possible.!
Treu els cavalls i els àlfils. Això s'ha de fer en les primeres 6-7 jugades, abans que intentis donar-li escac i mat al teu rival.


3. S'enroca el més aviat possible!!
Mantenir al teu rei protegit és essencial per evitar perdre ràpid. No t'oblidis, si et teu rei està al descobert, et costarà guanyar. Després d'enrocar, és important connectar les torres desenvolupant la dama.


4. Mantenir les teves peces defensades!
No deixis les teves peces penjades, és a dir sense protecció. Cada peça que tens és valuosa, així que no oblidis protegir-les. Protegir vol dir que si el teu rival captura, podràs recapturar.


5. Divertir-te, guanya amb finesa i perdre amb dignitat!
Aquesta és el meu lema en els escacs. Primer i davant de tot, els escacs ha de ser divertit. De vegades es perd i de vegades es guanya, però és part del joc. Quan es guanya, sigues un cavaller, sigues respectuós i no et burlis del teu rival. Quan perdis, sigues més cavaller encara, dóna-li la mà i felicíta-lo. Això a la llarga, t'omple de bones amistats


Do not Violat the Opening Principles of Chess